Yaşasın Birinci Kurtuluş Savaşı’mızın ilk kıvılcımı İkinci Kurtuluş Savaşı’mızın meşalesi 19 Mayıs!


Ülke işgal altında. Ülkenin bütün tersanelerine girilmiş, limanları işgal edilmiş, topraklarımız Emperyalist Yedi Düvelin askerlerinin kanlı çizmeleri tarafından çiğnenmekte. Halklarımız sadece Emperyalistlerin zulmüyle uğraşmıyor, bir de yerli işbirlikçilerin içeriden ihanetiyle karşı karşıya. Emperyalistler doğası gereği bir ülkeye girmeye görsün orada hemen en gerici sınıflarla hemen ittifaka girerler. Bizde farklı olacak değil ya, Tefeci-Bezirgân sermaye ve temsilcileri hemen atıldılar Emperyalist Canavarların koynuna. Emperyalistlerle beraber zulmetmeye başladılar. Vahdettinler, Damat Feritler, Nemrut Mustafa Paşalar, Ali Kemaller, Şeyhler, Mollalar. Ve AB-D Emperyalistleri ve yerli işbirlikçileri 99 yıl önce Halkın Umudunu kırdılar, umutsuzluğu hakim kıldılar.

İşte Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızın önderi Mustafa Kemal 19 Mayısta Samsun’a bu koşullarda çıktı. Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımı 19 Mayısta çakıldı. Dolayısıyla 19 Mayıs dışarıda Emperyalist Yedi Düvele, içeride Saltanata karşı verilen mücadelenin ilk kıvılcımıdır. Çünkü 19 Mayıs 1919’da Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın önderi Mustafa Kemal, Samsun’a “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla çıkarken, hem Emperyalistlere hem de Saltanata karşı savaşmayı hedeflemiştir. Mustafa Kemal ve Birinci Kuvayımilliyecilerimiz bu hedef doğrultusunda, sarsılmaz bir inançla Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı mücadele ettiler ve bu mücadeleyi dünyada ilk olarak zaferle taçlandırdılar.

İşte bu yüzden de 19 Mayıs aynı zamanda bir kurtuluş günüdür.

Ancak Emperyalistler durmadılar. Aradan 99 yıl geçmesine rağmen bu hezimetlerini asla unutmadılar ve hain emellerinden asla vazgeçmediler. Günümüzde de ABD ve AB Emperyalistleri ülkemizi ve Ortadoğu’yu kendi çıkarları doğrultusunda parçalamak için ellerinden geleni yapmakta, halklara kan kusturmaktadırlar.

Ortadoğu Halkları bugün ABD Emperyalist çakallarının Büyük Ortadoğu Projesi adıyla yürüttüğü kan ve zulüm deryası içinde inlemektedir. BOP kapsamında Irak, Libya ve Suriye Halklarına nice acılar yaşatılmış, bu ülkeler parçalara bölünmüştür, “sıra sende Türkiye” denmektedir. En son Filistin halkına yapılan katliamın üzerinden sadece birkaç gün geçmiştir.

Emperyalist çakallar amaçlarına ulaşmak için tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi yerli işbirlikçileri ile çalışmaktadırlar.

Ancak Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri bilmelidirler ki bu ülkede 19 Mayıs’ın kıvılcımları hala devam etmektedir. Birinci Kurtuluşçuların devamcıları olan ve “Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense ölmek yeğdir”, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla hareket eden İkinci Kurtuluşçular, tam bağımsızlık bayrağını yeniden göndere çekeceklerdir!

Bu topraklarda nasıl Birinci Kurtuluş Savaşı verildiyse, İkinci Kurtuluş Savaşı da verilecektir. Nasıl ki Sevr paçavrası yırtılıp atıldıysa, Büyük Ortadoğu Projesi ve Yeni Sevr de yırtılıp bu insan soyunun en büyük düşmanlarının suratına fırlatılacak ve tarihin çöplüğüne atılacaktır.(19.05.2018)

Yaşasın tam Bağımsız Türkiye Mücadelemiz!

Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler!

 Halkçı Kamu Emekçileri

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)