Mustafa Kemal Anıtkabir’e Alınmadı!



Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olarak, 19 Mayıs ‘ta Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir'e yürüyeceğini açıklamıştık. Ancak Anıtkabir’e girişimiz 3. kez engellendi.


Yllardır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 10 Kasım gibi günlerde, üzerinde Mustafa Kemal’in kalpaklı portresiyle 'Bağımsızlık benim karakterimdir' sözünün yer aldığı pankart ve flamalarla Anıtkabir'i ziyaret ediyorduk. Ancak üzerinde partimize ait herhangi bir ibare olmamasına rağmen geçtiğimiz 23 Nisan’da da  o pankart ve flamalarla Anıtkabir'e girişine izin verilmemişti.


Üzerinde Mustafa Kemal’in Kalpaklı portesi bulunan ve 'Bağımsızlık benim karakterimdir' yazan bayrakları bir kez daha Anıtkabir'e alınmadı.19 Mayıs dolayısıyla yine aynı pankart ve flamalar eşliğinde Tandoğan Meydanı'ndan Anıtkabir'e doğru “Mustafa Kemal Ölümsüzdür”, “Emperyalistler İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye” ve “Yeni Sevre Karşı Yaşasın 2.Kurtuluş Savaşımız” sloganları ile yürüyüşe geçtik yine engelleme ile karşılaştı. Yapılan Engellemelere karşı Anıtkabir’in önünde HKP Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran bir açıklama gerçekleştirdi.


Yapılan o açıklama:

“Sevgili Arkadaşlar,

19 Mayıs 1919’un 99.yıl dönümünde bir kez daha Anıtkabir’e Mustafa Kemal’in Kalpaklı resminin ve kendisine ait tüm Türkiye’de ve Dünya’da Mustafa Kemal ile özdeşleşmiş “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” cümlesini yazdığımız için alınmıyoruz. Bu nedenle biz Anıtkabir’e girmiyoruz. Önceki tavrımızı tekrar ediyoruz. Ama bir kez daha duyuruyoruz. Bu yasağı koyanlar er geç Bağımsız Yargı önünde Mustafa Kemal’e yapılan bu hakaretin, ihanetin hesabını verecekler. Sanmasınlar ki bugünler hep böyle gidecek. Dilekçe veriyoruz, Anıtkabir’in kendi yönetmeliği var. Anıtkabir’in Yönetmeliği Mustafa Kemal’e hakaret edecek. Flama, bayrak ve söz sokulamaz. Yine aynı yönetmelikte diyor ki; Mustafa Kemal’in dünya görüşünü vatandaşlara benimsetmek için çalışılır. Soruyoruz size Mustafa Kemal’in bu Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Komutanıyken verdiği bu resmin ve bu sözün neresi Mustafa Kemal’in anısına hakarettir?  Neresi Mustafa Kemal’in Dünya görüşüne aykırıdır?  Ama tekrar ediyoruz. Bunu yapanlar Kendilerine istedikleri kılıfı yüklesinler, Er geç bağımsız yargı önünde bu ihanetlerinin hesabını verecektir.


Değerli arkadaşlar, Ben 29 yıllık avukatım, Resmi yazışmaların nasıl olduğunu bilirim. Anıtkabir’e başvuru yapıyoruz 19 Mayıs’ta bu pankartımızla Anıtkabir’e gireceğiz diye, Dilekçemizi almaktan kaçınıyorlar. Düşüne biliyor musunuz devletin getirildiği hale, Dilekçemizi postayla gönderiyoruz. Ancak öyle ulaştırabiliyoruz. Ve verdikleri cevap ne antet var, ne İsim var, ne sıfat var sadece Anıtkabir Komutanı diye uyduruk bir imza var, kime ait olduğunu da bilmiyoruz. Bunu protesto ediyoruz. Bunu bir kez daha halkımızın bilgisine sunuyoruz. Mustafa Kemal’e İhanet Edenler ergeç bunun hesabını verecekler” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)