Cumhuriyetimizin Kalelerinden Sümerbank


Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, İzmir Sümerbank’ın kapanış yıldönümünde, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Cumbalı Sokak’taki Düşler Meyhanesi’nde yemek düzenledi.

Bu yıl 19 Mayıs tarihinin, ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle tarihi öne alınan yemekte, katılımcılar yüzlerinde gülümsemeyle salonu terk etti.

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin kıvılcımının çakıldığı ve İzmir Sümerbank’ın kapandığı günü unutturmamak amacıyla, 19 Mayıs tarihinde yemek düzenlemek, Ulusal Eğitim Derneği için bir gelenek oldu.

Fabrikayı kapattırmamak amacıyla, aylarca işyerini terk etmeme direnişini örgütleyen komitenin üyelerinden Seval Oskan, halkımıza ilk kundurayı, battaniyeyi üreten fabrikaların Atatürk tarafından kurdurulduğunu, toplu iğne üretemez bir durumdan,ulusumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılar hale gelindiğini, tarım toplumundan, sanayi toplumuna geçişte, Sümerbank’ın önemli bir işlevi olduğunu, Cumhuriyetimizin bu işletmelerle güç kazandığını belirtti. Sümerbank fabrikalarında iş bularak çalışan, çocuklarını okutma fırsatı bulan, bu işletmeler sayesinde emekli olup maaş alan işçilerin, vefa borçlarını yerine getirmesini istedi.

Önümüzdeki yıl, bu fabrikalarda örgütlü olup, halen varlıklarını sürdüren sendikaların katılım sunması gerektiğine vurgu yaptı.

Katılımcıların memnuniyeti için hiçbir özveriden kaçınmayan Düşler Meyhanesi sahip ve çalışanlarına dernek yöneticileri teşekkür etti.

Haber : Osman Gazi Oktay

Fotoğraf : Ayçin Emir

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)