Desteğimiz Aydın Özcan’a

İzmir Barosu başkanlığından istifa ederek CHP İzmir milletvekili aday adayı olan Aydın Özcan, Türk İş 3. Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk İş’e bağlı sendikaların şube başkanlarının hazır bulunduğu görüşme, dostça bir havada geçti.

CHP’nin iktidara gelmesi için hakta karşılığı olan adaylar belirlenmesi gerektiğini belirten Aydın Özcan, İzmir Baro başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. AİHM, AP, ve Avrupa Konseyi’ne 60 kişilik bir avukat grubu ile ziyaret ettiklerini, Selanik ve Filibe Barolarıyla, İzmir Barosu’nu kardeş baro yaptıklarını, Strasbourg Barosu ile iyi ilişki kurduklarını açıkladı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte İran’a gittiklerini oradaki toplantıda Türkçe konuşma yaparak büyük alkış aldığını söyledi.

Kendisinin Yunanistan doğumlu, ilk ve ortaokulu orada tamamlamış olması nedeniyle; yurtdışındaki Türklerin sorunlarını iyi bildiğini, onlarla ilişkilerin geliştirilmesi durumunda Türk ekonomisine katkılarının küçümsenemeyeceğini, milletvekili olması durumunda yurtdışındaki Türklerin anavatandan beklentilerini, emek örgütlerinin sorunlarını dile getireceğini açıkladı.

Tez Koop İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat, İzmir Barosu çalışanlarının toplu iş sözleşmesinde, işveren olarak Aydın Özcan’ın, çalışanların ödemesi gereken vergi yükünü İzmir Barosu’nun ödemesini kabul ederek, emekçinin yanında olduğunu gösterdiğini söyledi. Aydın Özcan’ın aday olması durumunda, seçilmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

Tes İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekin, AKP hükümetinde Sağlık Bakanlığı yapan Batı Trakya Türklerinden Mehmet Müezzinoğlu’nun, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden TC’yi kaldıran bakan olarak tarihe geçtiğini, Aydın Özcan’ın Türkiye’nin çıkarlarını gözeten milli bir politika uygulanması konusunda başarılı olacağına olan inancını belirtti.

Süleyman Yıldırım, Çarşamba günü başkanlar toplantısı olduğunu, DİSK Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek İzmir milletvekili aday adayı olan Kani Beko’yu misafir edeceklerini, Aydın Özcan’ı aralarında görmek istediklerini açıkladı. İzmir Barosu seçimlerinde Aydın Özcan’ı desteklediklerini, o zaman bazı şube başkanlarının kendisine yanlış ata oynadığını söylediklerini, kendisinin Aydın Özcan’ı dürüst, samimi, ülkesini seven bir dost bilerek desteğini esirgemediğini, aday olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini, aday olması halinde, seçilmesi için her türlü çalışmayı yürüteceklerini bildirdi.

Aydın Özcan Ankara’da olacağı için, çarşamba günkü toplantıya katılamayacağını, Kani Beko’nun da aday olması durumunda; emek örgütlerinin sesini meclise taşıyacaklarını, Türk sendikalarının, yurtdışındaki sendikalarla iyi ilişki kurmalarında yardımcı olacağını anlattı.

Aydın Özcan, başkanlarla vedalaştıktan sonra, Süleyman Yıldırım, onu kapıya kadar uğurladı.




Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)