Herkese ayrımsız kadro hakkı



TÜM TAŞERON İŞÇİLERİ

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ



BASINA VE TÜM KAMUOYUNA

Değerli Halkımız,



696 sayılı KHK ile sözde kadro adı altında kamu işçilerine sürekli işçilik adı altında ölümlerden ölüm beğendirenler, önce başvuru esnasında daha sonra da sınav adı altında  yaptıkları ahretlik mülakatlarla yüzbinlerce işçiyi işsizliğe ve açlığa mahkum etmeye devam ediyorlar.

Bilindiği gibi Çalışma Bakanı önce sınav olmayacak dedi, daha sonra da sınav olacak dedi. Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine porösedür  gereği formalite bir sınav yapılacak dedi. Zaten çıkardıkları kanun kadro olmadığı gibi, güvenlik soruşturmasında binlerce işçi elendi, yani bu kanun çıkmadan önce iş sahibi olan yüzbinlerce işçi birden işsiz oluverdi. Kapsam dışı tutulan ellibinin üzerindeki kamu işçisini ve sayıları milyonları bulan özel sektördeki taşeron işçileri saymadık bile. İşte bu ucube kanunla yapılan sözde kadro ile ilgili skandallar sadece bunlar değil.

Bir de eğer güvenlik soruşturmasından geçme şansını yakaladıysan mülakat yani sözlü sınav var. Ama ne sözlü sınav evlere şenlik. Bir taraftan bakan diyor ki mülakat sadece formalite olacak ve sorular sadece kişinin yaptığı işle ilgili olacak. Ama su içer gibi yalan söyleyen AKPgillerin dediği gibi işlemiyor süreç.

 İşte basına yansıyan mülakat soruları; Cumhurbaşkanımızın kaç çocuğu, kaç torunu var?  Cumhurbaşkanımız nerelidir?  Cumhurbaşkanımız kaç yaşında? İslam’ın kaç şartı vardır? Kuran’ı Kerim’in kaç suresi vardır? Osmanlı padişahlarını sayın. İsminde kaç harf var? Konya Müftüsünün adı nedir? Tebbet suresinin anlamı? Bosna Hersek Cumhurbaşkanının adı nedir? Afrin harekatının komutanlarının isimlerini sayabilir misiniz? Ertuğrul Gazi’nin anne ve babasının adları nedir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizinin karakterleri kimlerdir? Bir lambayı (ampulu) kaç günde temizlersin? Gibi yapılan işlerle hiç alakası olmayan sorular.

Açıkçası bu sınav Dernek olarak daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi idarece istenmeyen, yandaş olmayan, hatta idarenin istediği sendikayı seçmeyen işçileri kadroya almamak için elemeye ve ayrımcılığa dönüşerek keyfi bir durum yaratmıştır.

Böylelikle yasayı çıkarırken bile samimi olmayan Akpgillerin, sınav süreçlerinde de samimi olmadıkları bir kez daha görüldü.

Biz dernek olarak 696 sayılı KHK çıkmadan önce de, çıktıktan sonra da bunun gerçek bir kadro olmadığını defalarca söyledik. Gelinen süreç bir kez daha bizleri doğrulamıştır. Akpgiller işle ekmekle halkı korkutuyor. Ama korkmayanlar da var. Ve onlar bu adaletsiz düzene karşı her yerde, her koşulda mücadele etmeye kararlıdır. Tüm kamu çalışanlarının gerçek kadrolu olması için, özel sektör dahil olmak üzere taşeron işçiliğinin yasaklanması için mücadele edeceğiz. 26.03.2018

HERKESE AYRIMSIZ KADRO HAKKI

TAŞERON ÇALIŞMA YASAKLANSIN

ÖRGÜTSÜZ İŞÇİ KÖLE İŞÇİDİR!

ÖRGÜTLÜ İŞÇİ YENİLMEZ!

İŞÇİLERİN BİRLİĞİ SERMAYEYİ YENECEK!

YAŞASIN İŞÇİ SINIFININ ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)