Bu sefer Ümit Kocasakal'a desteğimiz tamdır


İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

İnsanların değerli olması üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu mu Ümit Kocasakal mı gibi anketlere girmeden net tavrımı ortaya koyuyorum. Kılıçdaroğlu dürüst iyi bir siyasetçidir CHP'ye ve memlekete sayısız hizmeti olmuştur. Lakin artık yeni bir soluk gereklidir ve bu da yine iyi bir Atatürkçü olan Ümit Kocasakal olmalıdır. 
Biliyoruz ki alışılagelen durumlar var ortada. Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığına geldiği gün itibari ile heyecan ve umut içinde olanlar var. Ama bu bekleme süresinin dolduğuna inanıyorum. Kılıçdaroğlu'nun partiye desteğinin de sürmesi gereklidir.
Temennimiz, isteğimiz, desteğimiz bu yöndedir. 
Erhan Çakırlar

 İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Taksim'deki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin 3-4 Şubat'taki Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu duyurdu.

Çok önemli bir kavşakta bu açıklamayı yaptığını ifade eden Kocasakal, "Çıkış noktam şu. Oy vermeye tıpış tıpış değil, koşa koşa ve heyecanla gidilecek. Özüne, kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP. Bundan sonra da bu sloganı kullanacağım: 'Kurtuluş kuruluştadır.' Bu açıklamayı Mustafa Kemal'in bir askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal'in, Atatürk'ün askeri olmayı anlamıyor veya anlamak istemiyor. Atatürk'ün askeri olmak bir simge, bir metafordur. Bu, onun yolunda yürümek, emir ve talimatları ondan almak anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün askeri olmanın emperyalizme karşı olmak anlamına geldiğini dile getiren Kocasakal, şunları kaydetti:

"Askerlik üniformasız, gönüllü bir askerliktir ve ömür boyudur. Bu nedenle Atatürk’ün askeri olmak şereftir. Ne yazık ki şu anda partimiz bu görevini yapamayacak hale getirilmiştir. Partinin kimyasıyla, ideolojisiyle uyuşmayan birtakım kişilerin partinin tüzel kişiliğine zarar verdiği görülmektedir. Atatürk’e kefere diyen, Mustafa Kemal’in askeri olmaktan rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz. Bu partide Atatürk’ün resimleri indirilemez, bu bir marifet gibi gösterilemez. Sen Atatürk’ün kurduğu partide olacaksın, onun resimleri sende alerjik reaksiyon yapacak. Bu partide aynı zamanda Said Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Buna göz yumulamaz. Kimse Atatürkçü, Cumhuriyetçi olmak, bu değerlere sahip olmak zorunda değildir. Bu kişilerin ifadelerini de serbestçe savunup siyaset yapma hakkı vardır ama bunu Atatürk’ün partisinde yapamazlar. Bir sürü böyle parti var veya yeni bir parti kurulabilir."

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR? 

11 Mayıs 1966’da Köln’de doğan Ümit Kocasakal Türk hukukçu, İstanbul Barosu’nun 2010-2016 dönemlerindeki başkanıdır.

Sinoplu bir baba ve Gümülcine göçmeni bir annenin çocuğu olan Kocasakal, ailesinin işçi olarak çalışmak için gittiği Almanya’nın Köln şehrinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Sarıyer Büyükdere’de geçti. 1986’da Galatasaray Lisesi’ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında “Karapara Aklama Suçu” konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005’te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi.

Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı” başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır.

Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçilmiş olup, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirilmiştir.

23 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan baro başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmamıştır. 23 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Barolar Birliği delegesidir. Ayrıca kendisi Yeditepe Üniversitesinde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)