Çankaya’nın Aydınlık Yüzü | Osman Gazi Oktay



İzmir-Konak Çankaya Mahallesi’nin muhtarlık seçimi, Metin Bekar’ın ölümü nedeniyle 4 Haziran 2017 tarihinde yenileniyor.


Ölen muhtarın, kızı Aslı Arın’ı 1. aza olarak yazması ve yasanın muhtarla azalar arasında 1. derece akrabalık bağı olmaması şartına itiraz edilmediğinden Aslı Arın, babasının muhtarlık görevini ölümünden bu yana sürdürmekte.

Geçen dönem muhtarlığa aday olup 3000’e yakın oy alıp seçilemeyen, Milas’a bağlı Selimiye beldesi doğumlu, 30 yıla yaklaşan evliliğinden bu yana bu mahallede ikamet eden, Çankaya Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Şermeti, Çankaya Mahallesi muhtarlığına tekrar aday.

İzmir’in seçmen sayısı 9000’e ulaşan ender mahallelerinden olan Çankaya Mahallesi, Atatürk’ün resmi nikahının kıyıldığı Latife Hanım Köşkü’nü de sınırları içerisinde barındırmakta. Uşakizade ailesinin İzmir’in çeşitli yerlerine et bırakıp, kokmadığını görerek yerini tespit ettirdiği köşk, bugün Özel Türk Lisesi bahçe sınırları içerisindedir. Sağlıklı bir havası olması nedeniyle, Kurtuluş Savaşı yıllarında Karantina bölgesi olarak kullanılmıştır.

Neşe Şermeti’nin Kurucu Genel Başkanlığı’nı da yaptığı Çankaya Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği, mahalle halkına Bilgisayar, Ağ Donam kursları açtı. Ortopedik engelli ve yaşlılar için tekerlekli sandalye, yoksul öğrencilere burs ve kırtasiye temini çalışmaları yürüttü.

Disk Genel Başkanı Kani Beko’nun oy kullanmak için geldiği İzmir’de ziyaretine giderek desteğini isteyen Neşe Şermeti, Kani Beko’dan destek sözü aldı. Kani Beko, Neşe Şermeti’nin İzmir’in aydınlık yüzüne yakışan bir muhtar adayı olacağına ilişkin inancını belirtti. Mahallenin kültür ve sanat etkinliklerine her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Mahallemize 4 donem hizmet etmis bir muhtarimizin arkasindan sadece olen muhtar diye konusmaniz hic yakisik almadi. Propaganda yapmak icin edep ve adabi es gecmeyiniz! Kiniyorum

    YanıtlaSil
Yorum Gönder