Terör Döktüğü Kanda Boğulacak…

5 Ocak 2017 tarihinde, İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısı sonrası Polis memuru Fethi Sekin, adliye çalışanı Büro İş üyesi Musa Can şehit olmuş, 5 avukat yaralanmıştı.

İzmir Barosu, saldırıda yaralanan avukatlar, Bülent Karagöz, Funda Işık, Cansu Güler, Gökhan Mertol, Feride Karamıkoğlu ve şehitler için İzmir Adliyesi önünde bir zincir eylemi düzenleyerek, terörü kınadı. Eyleme demokratik kitle örgütleri ve Büro İş sendikası destek verdi.

Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, İzmir Şube Başkanı Soner Sönmez, yönetim kurulu üyeleri Kader Erdağı, Gökhan Ulu ve Nuri Tombaklar, yaralı avukatlar için geçmiş olsun, yeniden baro başkanı seçilen Aydın Özcan’ı tebrik ziyaretinde bulundu.

Aydın Özcan, adliye çalışanları ile birlikte hukuk ve adaletin gereğini yerine getirdiklerini. Birbirlerini tamamladıklarını, birlikte dayanışma içinde olarak, sorunların üstesinden kolaylıkla gelebileceklerini söyledi.

Hasan Şenkaya, terörün emperyal güçler tarafından desteklendiğini, emperyalizmin döktüğü kanda boğulacağını, Amerika’nın BOP kapsamında izlediği politikanın çökmeye başladığını, ülkemizdeki terörün, kararlı bir tutumla sonlandırılabileceğini belirtti.

Soner Sönmez, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ın seçim sonrası kendilerine yaptığı teşekkür ziyaretini iade ve yaralı avukatlar için geçmiş olsun dileklerini iletme amacıyla bir araya geldiklerini, İzmir Barosu’nun tüm baroların öncüsü ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte hareket ederek, demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku, insan haklarına ve ülke bağımsızlığına sahip çıkma mücadelesini, birlikte yürütmeye hazır olduklarını açıkladı.

Aydın Özcan, Büro iş yöneticilerine teşekkür ederek, daha önceki dönem gerçekleştiremedikleri demokratik kitle örgütleriyle ortak eylem ve etkinlikleri, yeni dönemde başarmayı hedeflediklerini anlattı.

Ziyeret, birlikte çekilen fotoğrafla son buldu. Özcan konuklarını her zamanki güleryüzüyle uğurladı.




Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraf : Murat BAYIR

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)