Batum'lu, Artvin Karagöl'lü, Zigna'lı, Yayla Konaklamalı Boydan Boya Karadeniz Turu



Karadeniz Turu - İzmir Çıkışlı Otobüslü

KARADENİZ TURU - 2015 / MAYIS, HAZİRAN, TEMMUZ, AĞUSTOS, EYLÜL / BATUM KONAKLAMALI / HER HAFTA KESİN

BATUM'LU & ARTVİN KARAGÖL'LÜ & ZİGANA'LI & YAYLA KONAKLAMALI BOYDAN BOYA KARADENİZ TURU

2015 Karadeniz Turu, İzmir'den Her Hafta Cuma, Cumartesi, Pazar Kesin Hareket saatlaeri-Karşıyaka-21:00, Üçyol- 21:30, Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi önü- 22:00 Misafirlerimizi aldıktan sonra yolda verilen molaların ardından sabah saatlerinde Bolu'ya ulaşıyoruz.


1.GÜN KARADENİZ TURU : İZMİR – BURSA – BOLU – SAFRANBOLU – AMASRA

Yolda verilen molaların ardından sabah saatlerinde Bolu’da oluyoruz. Extra Sabah kahvaltımızın ardından, Safranbolu’ya ulaşıyoruz. Safranbolu’daki gezimize Hıdırlık tepesinden Safranbolu’yu yüksekten gören bir yerle başlıyoruz sonrasında Cinci Han, Cinci Hamam, Kaymakamlar Konağı, Köprülü camii, Arasta çarşısı ve diğer çarşılarını gezip Lokum alışverişimizi yaptıktan sonra Safranbolu’dan Amasra’ya doğru hareket ediyoruz yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk sonrası Amasra’ya ulaşmadan

birkaç kilometre önce Amasra’yı yüksek bir yerden gören ve Fatih Sultan Mehmet’in Amasra’yı ilk gördüğü ve Lalasına “Lala Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” dediği yerde fotoğraf molası veriyoruz. Amasra’yla özdeşleşmiş olan salata ve balıktan oluşan öğle yemeğimizi alıp (küçük liman mevkiine) Amasra merkeze ulaşıp yürüyerek büyük limana doğru yürüyüş yapıyoruz. Sorma Gir kalesin görüp, çekmeciler çarşısında yöreye özgü ahşap ve benzeri hediyeliklerin satıldığı çekiciler çarşısında alış veriş yapıyoruz. Amasra’daki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelde.

2.GÜN KARADENİZ TURU : SAFRANBOLU – KASTAMONU – SİNOP – TARİHİ CEZAEVİ – SAMSUN

Sabah kahvaltısının ardından Araç ilçesi üzerinden Kastamonu’ya ulaşıyoruz. Saat Kulesi, Kastamonu Kalesini panoramik olarak görüp, Şerife Hanım anıtı, Nasrullah camii ve meydanı ile Münire Sultan Çarşısını görüp Kastamonu’dan ayrılıyoruz. Taşköprü üzerinden Sinop’a ulaşıyoruz. Öğle yemeği sonrası Tarihi Cezaevi, Sinop Kalesi, Kotra atölyesini görüp konaklamak için Samsun'daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği, konaklama otelimizde.

3.GÜN KARADENİZ TURU : ORDU – TRABZON – AYASOFYA – ATATÜRK KÖŞKÜ – ARTVİN BORÇKA

Sabah kahvaltısının ardından SAMSUN MERKEZ’de Atatürk Anıtı ve Bandırma Vapuru’nu gördükten sonra Ünye, Fatsa’dan Tirebolu’ya ulaşıyoruz. Tirebolu’da Tirebolu çay fabrikasını geziyoruz. Yolumuz üzerinde Akçaabat Köftecisinde öğle yemeği menümüzü alıyoruz. Trabzon’da Ayasofya Kilisesi’ni görüyoruz. Yaklaşık 800 yıllık olan bu eser Kommenoslular tarafından kilise olarak yapılmış Osmanlı döneminde Camiye dönüştürülen yapı Cumhuriyet sonrası Müze olarak hizmet vermeye başladı. Ayasofya’yı tanıdıktan sonra Trabzon’a özgü Kazaziye, telkari ve hasır gibi gümüş işlemelerin satıldığı bir dükkanda bu zanaatın nasıl yapıldığını öğrenip alışveriş için zaman veriyoruz. Trabzon’da 1900’lü yılların başında bir Rum Banker tarafından yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde Trabzonlular tarafından Atatürk’e hediye edilen Atatürk Köşk'ünü ziyaret ediyoruz. Karadeniz sahil yolu ile Hopa'dan Artvin Borçka Barajı kenarında bulunan muhteşem manzarası ile SELENDER OTEL'limize yerleşiyoruz. Akşam yemeği, konaklama otelimizde.

4.GÜN KARADENİZ TURU : BORÇKA – KARAGÖL – HOPA – BATUM

Sabah kahvaltımızın ardından Borçka'da dolmuşlarımıza yerleşerek, İlçenin önemli gölü Karagöl'e çıkıyoruz. Çevresi ormanlık olup, eşsiz doğal güzelliğe sahip Karçal dağları eteklerinde bulunan bu kartpostal güzelliğinde olan Milli Park alanımızı geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz göl etrafında yürüyüş yapabilirler. Karagöl gezimizin ardından dolmuşlarımızla Borçka'ya inip yöresel yemekler tadabileceğimiz ilçemizde öğle yemeğimizi alıyoruz. Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısına varıp Batum’a giriş yapıyoruz. Çoruh Nehri’ni görüp Batum’a ulaşıyoruz. Batum’da göreceğimiz yerler arasında Orta Camii - Türk Sokağı - Avrupa Meydanı - Medea Heykeli ( Altın Post heykeli ) Poseidon Çeşmesi - Piazza - Alfabe Kulesi - Ters Restorant - Ali-Nino Heykeli - Dans eden çeşme bulunuyor. Akşam konaklama otelimizde.

5.GÜN KARADENİZ TURU : FIRTINA VADİSİ – AYDER YAYLASI – UZUNGÖL – SÜMELA MANASTIRI – ZİGANA

Sabah kahvaltısının ardından Batum’dan ayrılıyoruz. Hopa , Arhavi ve Karadeniz Sahil şeridinden Ayder Yaylasına gidiyoruz. ‘Yaylaların Sultanı' Ayder Yaylası’nda Kalegon, Gelin Tülü Şelalesi, gibi panoramik noktalarda fotoğraf molası veriyoruz. Yaylada Şelale manzarası eşliğinde yapacağımız yayla yürüyüşümüzün ardından otobüsümüze yerleşip Fırtına deresinin oluşturduğu flora ve faunası ile dünyanın önde gelen vadilerinden olan Fırtına vadisi kenarındaki bölgenin en lezzetli balığı olan Kırmızı benekli alabalık, Muhlama ve Laz böreği gibi yöresel lezzetleri tadabileceğimiz Tulum dinleyip Horon vuracağımız bir restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Rize de bulunan yörenin en önemli el sanatlarından Rize Bezinin dokunduğu bir atölyede durup bu el sanatı hakkında bilgi alıp alış-veriş yapıyoruz. Trabzon’un Of ilçesine geldiğimizde sahil yolunda ayrılıp Solaklı deresinin oluşturduğu Solaklı vadisi boyunca ilerleyip Dernekpazarı ve Çaykarayı geride bırakıp Karadeniz'in en önemli destinasyonlarından biri olan Uzungöl’e varıyoruz. Yüzlerce yıl önce heyelan sonucu dağdan kopan toprak parçasının Haldizen Çayı’nın önünü kapatmasıyla derin bir vadi içerinde oluşan Uzungöl çevresinde yürüyüş yapıyoruz. Uzungöl gezimizin ardından Maçka yol ayrımından ayrılıp tekrar Karadeniz’in içlerine doğru Çoşandere eşliğinde Sümela Manastırı'na ilerliyoruz. Aynı zamanda Tarihi İpek Yolu olan güzergah bizi önce Maçka’ya sonrasında da Altındere Milli Parkına ulaştırıyor. Buradan minibüslerle 15 dakikalık bir yolculukla Sümela Manastırı’nın bulunduğu 1150 mt yükseklikteki alana ulaşıyoruz. Yirmi dakikalık yürüyüş parkuru sonrası Görkemli Manastırın kapısına geliyoruz. Manastır içerisindeki Konaklama odaları, Mutfak, çalışma odaları, Ayazma ve Ana kilise bölümünde bulunan Freskleri rehberimizin anlatımıyla tanıdıktan sonra Meryem Ana adına yapılan bu Manastıra veda ediyoruz. Sümela Manastırı gezimizin ardından Zigana geçidine ve Zigana Yaylası’nda konaklama yapacağımız otelimize ulaşıyoruz.

6.GÜN KARADENİZ TURU : ORDU – BOZTEPE – SAMSUN – AMASYA

Sabah kahvaltısının ardından ORDU’ya varıyoruz. BOZTEPE’ye çıkıp muhteşem ORDU manzarası eşliğinde çayımızı yudumladıktan sonra Karadeniz sahil yolu Terme’de öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından AMASYA’ya gidiyoruz. YEŞİLIRMAK’IN oluşturduğu derin vadi içerisine binlerce yıl önce kurulmuş olan ve 2300 yıl önce Pontos’a başkentlik yapmış olan Amasya’da; KAYA MEZARLARINI, Osmanlı dönemi 2.BEYAZIT KÜLLİYESİ’Nİ, Yeşilırmak kıyısında yapılmış olan yalı boyu evlerini, FERHAT’LA ŞİRİN aşkının sembolü olan su kanallarını görüp, otelimize gidiyoruz. Konaklama Akşam yemeği otelde.

7.GÜN KARADENİZ TURU : AMASYA – ÇORUM – SUNGURLU – ANKARA – ANITKABİR – AFYON – İZMİR

Sabah kahvaltısının ardından Anadolu’nun en önemli MUMYA koleksiyonuna sahip Amasya müzesini görüp Mecitözü, Çorum, Kırıkkale’den geçip Ankara Anıtkabir'e ulaşıyoruz. Anıtkabir'de Aslanlı Yol, Mozole, Rölyefler ve İstiklal ve diğer Kuleleri ve Anıtkabir Müzesini ziyaret edip Ankara’dan ayrılarak Afyon, Uşak, Kula üzerinden

İzmir’e ulaşıp siz değerli konuklarımıza bir sonraki seyahatlerinde buluşmak dileği ile veda ediyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

* Otellerde Y.P Konaklama (Butik, Yayla, 4*, Hotel Konaklamaları)

* Lüks Otobüsler İle Ulaşım (Man Fortuna, Travego, Tourismo / Lüks otobüsler)

* Çevre Gezileri / Zorunlu Seyahat Sigortası

* Otobüs içi İkramları (Deneyimli personelimizle otobüs içi Çay, Kahve, Su ikramları)

* Rehberlik Hizmetleri (Karadeniz Bölgesinin Uzman Rehberleri)

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Tüm Öğlen Yemekleri - Batum'da Akşam Yemeği - Extra belirtilen organizasyonlar

* Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler ve oteldeki yapılan harcamalar

* Dolmuş Ücretleri + Milli Park Girişleri + Müze Yeri girişleri = Toplamı - 150.TL - (Müzekart, Maximum kart sahipleri, 65 yaş üstü TC vatandaşları 25.TL eksik ödeyeceklerdir.)

* Yurtdışı Çıkış Fonu (15.TL)

* Batum 4* Hotel Konaklaması (60.TL) BATUM'A GEÇİŞ: Batum'a geçiş için T. C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı yeterlidir. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Bu nedenle yanınızda mutlaka üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan hasarsız nüfus cüzdanınızı bulundurunuz. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvaffakatname gerekmektedir. Sınırdan geçiş yoğunluğa göre bir saat kadar sürmektedir. ÖNEMLİ : Karadeniz tur programımız toplam 8 gece 7 gün sürmektedir. Toplam 6 gece otel konaklaması vardır. 7 tam gün geziler yapılır. Turda mutlaka T.C. kimliğinizi ( Hasarsız ), yaylalar için hırka veya ince mont, yağmur için yağmurluk veya şemsiye, kapalı havuz ve deniz için mayo, geziyi ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinası ve kamera yedek pilleriyle beraber, geziler için de rahat yürüyebileceğiniz ayakkabı bulundurun.

Ulusal Eğitim Derneği üye ve dostları, Anadolu’yu ve kültürümüzü daha iyi tanıma amacıyla 22 Ağustos 2015 tarihindeki Karadeniz Turu’na katılıyor.

Ederi : 750.00TL. (Kişi başı)

İletişim: 0 505 474 29 93

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)