Bırakın Halk Seçsin!


Yedi sene evveldi, dediler ki halk seçsin bundan böyle!

Kimi demokrasi şöleni dedi alkış tuttu, kimi eleştirdi ama; kendi sesini bile duyamayacak kadar alçak sesle.
Derken geçti yedi koca sene, koydular önümüze üç seçenek, buyrun dediler; seçin(!) Gelin buradan sonrasını beraber izleyelim “demokrasi şöleni“nin!

2008 yılından bu yana ülkemizde şiddet mağduru olarak yaşamını yitiren kadın sayısı 1078! “Erdoğan”ın “kadın cinayetleri” konusundaki tavrı ortada, zaten başbakanlığı döneminde bu durumun önüne geçememesi; kürtajına, doğuracağı çocuk sayısına, çalışmasına, giydiğine, yediğine, içtiğine karışmasına rağmen sıra kadınların yaşam haklarına gelince ağzını açmaması her şeyi gözler önüne seriyor. “Demirtaş” deseniz bu süre boyunca muhalefet görevinde bulunmasına karşın Erdoğan’ı eleştirmekten öte gitmedi hiçbir çözüm önerisi getiremedi. “İhsanoğlu” da adaylık sürecinin bu anına kadar kadın lafını ağzına almış değil! Ama kadınlarımızı bu üç beyden kimin kurtaracağını seçmek “halka bırakılmış” durumda!

“İş cinayetleri” konusuna gelince “AKP”nin görev başına geldiği 2002 yılından 2013 sonuna dek “13442” işçi iş cinayeti kurbanı olmuştur ki mayıs ayında “Soma” da yaşadığımız iş cinayeti hala akıllarımızda! Aynı dönemde Türkiye iş kazlarında AB’de 1. dünyada ise 3. sırada. İlk seçeneğimiz “Erdoğan” mevcut tablonun baş mimarı olması ve Soma’da yapmış olduğu karşılaştırmalar nedeniyle bu alanda değerlendirmeye bile alınmayacaktır! “Demirtaş”da her konuda olduğu gibi bu konu hakkında da Erdoğan’ı meydanlarda eleştirmiş ama mecliste yine ağzını açmamıştır. “İhsanoğlu”na gelince görünen o ki kendisi böyle bir olayın varlığından bile habersizdir. –aksi takdirde bir ay sonra cumhurbaşkanı adayı olacak birinin çıkıp bir açıklama yapması, en azından başsağlığı dilemesi gerekirdi!-

“İşsizlik” ise 2014 Mart ayı TÜİK verilerine göre %9,7 oranındadır. - ki TÜİK istatistiklerine göre üç aydan daha uzun süredir iş arayanlar işsiz değildir(!) yani gerçek oran %10 un çok üzerindedir- “ Sayın Demirtaş” henüz Güney Doğu bölgesinin dışındaki işsizliği görememekteyken, “Erdoğan” ise ekonomiyi “tam istihdam” durumunda sanmaktadır. “İhsanoğlu”nun bu konudaki görüşleri ise her konuda olduğu gibi gizemini korumaktadır(!)

Yoksulluk, sosyal eşitsizlik, eğitim, sağlık, çevre kirliliği gibi problemleri saymıyorum bile!

Bu nedenle canım siyasetçiler, güzel siyasetçiler; gözünüzü seveyim karışmayın siz! Yıllardır halka insanca yaşam hakkını vermediniz; bugünde onları anlayacak, dertlerine derman olacak, adaylar koyamadınız karşılarına; bari “bırakın da celladını halk seçsin!”. Bırakın erkek şiddetiyle mi ölecek, madende göçükte mi ölecek, açlıktan mı ölecek halk kendi seçsin!

M.Yavuz

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)